Detectie

Bijna iedereen heeft op Schiphol weleens een hond zien lopen die drugs of andere verboden middelen moet aanwijzen. Vol verbazing kijkt u misschien naar deze honden, die een toch wel erg goede neus bezitten. Deze honden weten bijvoorbeeld elke verdachte koffer met drugs uit de vele duizenden andere koffers te selecteren.

Verbaast u zich echter niet:
Ook uw hond kan dit..

U kunt uw hond laten zoeken naar een voorwerp met een specifieke geur. De specifieke zoekgeuren kunnen van alles zijn, zoals bijvoorbeeld thee, lavendel, wiet of misschien heeft u zelf een bruikbare geur in gedachten.

HondenTeam verzorgt de trainingen zowel buiten als binnen. Hoe leuk is het om met uw hond een ruimte te betreden en de hond een geur te laten verwijzen als een echte professional? De trainingen zijn stapsgewijs opgebouwd en wij kijken vooral wat bij de hond past ten aanzien van het aanleren van deze specifieke manier van speuren. Ook thuis kunt u aan de slag met het aanleren van verschillende oefeningen. Het blijft dus niet beperkt tot de les, maar ook vooral samen thuis aan de slag, maakt dat u regelmatig even een momentje voor de hond heeft om lekker samen aan het werk te gaan.

Detectie laat verschillende kanten van uw hond naar voren komen. Het is niet alleen de neus die uw hond gebruikt, maar hij zal ook echt moeten nadenken over de verschillende problemen die hij tegen kan komen. Bijvoorbeeld een andere route kiezen om toch daar te komen waar hij moet zijn of om genoeg zelfvertrouwen op te bouwen om een vreemd voorwerp te benaderen. Ook bij deze sport genoeg uitdaging om op recreatief niveau aan de slag te gaan of om meer diepgang in deze vorm van zoeken te vinden. Vooral voor de wat oudere hond of een hond met fysieke beperking, is dit de hondensport waar hij zich vol overgave op kan storten. De hond hoeft immers niet echt mobiel te zijn om een specifieke geur te zoeken en de neus is scherp tot hoge leeftijd.

Tijdens de les zal uw hond vooral zijn geurzintuigen op scherp zetten en is erg geconcentreerd aan het werk, wat hem vooral mentaal moe zal maken. Uw hond zal aan het eind van de les met een voldaan en tevreden gevoel naar huis gaan.

Gecertificeerd door Scent imprint for dogs

NIEUWSGIERIG?

Klik op onderstaande knop om u in te schrijven voor een les.

Schrijf u nu in voor een les